Jeannette Knoops

Al zo lang ik me kan herinneren ben ik een verzamelaar van voorwerpen waar de meeste mensen aan voorbij zullen lopen, maar op mij een aantrekkingskracht blijken te hebben. De verschillende eigenschappen inspireren mij om daar iets nieuws van te creëren. Het is een uitdaging om uit te vinden hoe iets is opgebouwd en als het dan lukt het geheim te ontrafelen  geeft dat veel voldoening.

Zo begon ook mijn passie voor sieraden. Altijd kijk ik naar wat mensen dragen aan ringen, kettingen of broches. Ik ben direct benieuw hoe zoiets gemaakt is en waarvan. Zelf vind ik het fantastisch om een sieraad te maken en het dan ook te dragen, nieuwsgierig naar reacties van anderen.

Hoewel ik na het voortgezet onderwijs voor een studie van medisch analiste koos en dus niet mijn hart volgde, bleef het toch kriebelen. Dus volgde ik verscheidene creatieve cursussen waaronder glasfusing en uiteindelijk edelsmeden.

Door mijn werk te exposeren merkte ik dat het enorm stimulerend werkt als mensen je werk waarderen. Het gaf mij steeds meer zelfvertrouwen en motiveerde mij om door te gaan.

Toen ik Michel Kortman ontmoette en hij mij aanbood om in zijn galerie te komen werken, samen met de andere smeden, hoefde ik niet lang na te denken. Ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren en zo onze creativiteit kunnen ontwikkelen.

Exposeren bij Goudsmid Galerie Nouverture

Goudsmid Galerie Nouverture biedt beginnende kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Nouverture heeft  ruime openingstijden en bevindt zich in hartje Enschede. Nouverture biedt u, onder voorwaarden, 2 maanden de tijd om uw werk te exposeren. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch.

Werk van Jeannette Knoops

Enig resultaat