Michel Kortman

In 2015 heb ik Goudsmid Galerie Nouverture opgericht om het goud en zilversmeden voor meer mensen toegankelijk te maken.

Ik houd ervan om mooie dingen te maken. Vanuit het materiaal komt de uitdaging om dit te veranderen in iets moois. Naast het maken van sieraden, houd ik me als zilversmid ook graag bezig met groter werk, zoals theepotten, koffiekannen en bestek.

Na een HBO-opleiding als chemisch laborant , heb ik in 1987 de vakschool voor edelsmeden in Schoonhoven succesvol afgerond met diploma’s voor zilversmeden, goudsmeden en voor juwelier. Vervolgens werkte ik als goud- en zilversmid in mijn eigen atelier in Schoonhoven en later in Lonneker. Ik heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan met het maken van grote, meestal zilveren voorwerpen. Zo heb ik o.a. het zilveren klokhuis voor het jeugdprogramma ’ t Klokhuis’ gemaakt en voor een kerk diverse kandelaars en een doopvont.

Elk jaar neem ik deel aan de Zilverdag in Schoonhoven, waar ik workshops verzorg en ieder jaar het sieraad mag maken voor de winnaar van de wedstrijd zilversmeden.

Mensen met eigen ideeën of ontwerpen zijn bij mij welkom, zowel voor sieraden als voor grotere objecten. Het is een mooie ervaring om een idee samen met de klant uit te kristalliseren in metaal en te laten uitgroeien tot iets moois.

Exposeren bij Goudsmid Galerie Nouverture

Goudsmid Galerie Nouverture biedt beginnende kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. Nouverture heeft  ruime openingstijden en bevindt zich in hartje Enschede. Nouverture biedt u, onder voorwaarden, 2 maanden de tijd om uw werk te exposeren. Voor informatie kunt u contact met ons opnemen via e-mail of telefonisch.

Werk van Michel Kortman

Michel Kortman